Gestiunea stocurilor in Q5 ERP

Intrari, iesiri si transferuri, previzionari, stocuri minime, necesar aprovizionare

Cum functioneaza ?

Gestiunea stocurilor , prin toate tranzactiile care o compun (intrari, iesiri , transferuri) , se află inregrată in toate fluxurile din Q5 ERP care presupun miscari de articole stocabile. Respectand principiile procedurilor din organizatie, modulul de evidenta a stocurilor va oferi un plus organizare si control, oferind o imagine clara asupra operatiunilor din depozite. Q5 ERP va arata mereu stocurile fizice, cele disponibile, trasabilitatea fiecarui lot, cantitatile comandate si nereceptionate (sau nelivrate) si alte informatii utile. 

Stabilirea necesarului de aprovizionare

Avand sursele in  zona de vanzari , service sau productie, sistemul Q5 ERP va compara stocurile cu cantitatile comandate si va anunta ce repere trebuie aprovizionate si in ce cantitati. Mai mult decat atat, sistemul va genera automat propuneri de cumparare prin gruparea pe comenzile de cumparare a materialelor care provin de la acelasi furnizor. Doriti sa aprovizionati de la alti furnizori? Printr-o simpla optiune, veti avea la dispozitie posibilitatea de a opta intre furnizorul traditional si cei alternativi pentru fiecare articol in parte, fiindu-va afisate si informatii legate de pretul de cumparare si termenul de livrare.

Nu in ultimul rand, Q5 ERP va ofera posibilitatea de a opta si pentru readucerea stocurilor la nivelul de reaprovizionare, pe langa acoperirea necesarului deja comandat.

Stocuri minime in Q5 ERP

Puteti stabili niveluri de reaprovizionare pentru fiecare articol stocabil in parte. Q5 ERP va anunta cand unul dintre aceste repere va scadea sub acest prag, urmand sa lanseze comenzi de aprovizionate catre furnizori. 

De asemenea, procedura de reaprovizionare este prevazuta cu optiunea de a se tine cont de aceste stocuri minime, pentru a le reintregi la urmatoarea achizitie. 

Documente generate automat

Pentru fiecare din tranzactiile de stoc, sistemul va oferi exportul automat in fisier PDF, cat si posibilitatea de expediere pe mail a documentelor (NIR, bon de consum, aviz de expeditie, etc)

Functionalitati

  • Nomenclatoare articole stocabile
  • Nomenclatoare depozite
  • Metode de evaluare: FIFO, LIFO, lot selectat
  • Grupe de produs
  • Nivel de reaprovizionare (stoc minim) pentru fiecare produs
  • Posibilitate de setare furnizori alternativi
  • Intrări și ieșiri în stoc pe baza comenzilor existente în sistem
  • Intrări și ieșiri directe (independente) cu posibilitatea scanării coduri de bare
  • Transferuri stoc cu posibilitatea scanării codurilor de bare
  • Propuneri de aprovizionare în funcție de vânzările preconizate, stocuri minime, pe furnizori tradiționali sau alternativi, în funcție de preț sau termene livrare