Contabilitate in Q5 ERP

Note contabile automate, dimensiuni contabile, sabloane inregistrari contabile, declaratii fiscale, imobilizari

Cum functioneaza ?

In sistemul modulelor interconectate care formeza un sistem integrat ERP autentic,  motorul de contabilitate joaca roul cel mai important. Orice modul din suita logistica sau financiara poate genera note contabile, modulul contabil fiind responsabil de centralizarea si prelucrarea acestora. Pentru a nu exista diferente intre rapoartele financiare si fisele de cont,  Q5 ERP dispune de un model propriu de previzualizare a notelor contabile care ofera posibilitatea de a urmari inregistrarile care urmeaza sa fie efectuate. 

Contarea automata in Q5 ERP

Cand inregistrati o factura, o receptie, o incasare sau plata, Q5 ERP va genera automat si nota contabila aferenta acelei operatiuni. Setand conturile atunci cand intializati furnizorii, clientii, gestiunile si articolele,  sistemul va fi pregatit sa va inregistreze concomitent si notele contabile. 

Analiza financiara detaliata prin dimensini contabile

Ce sunt dimensiunile contabile? Le putem privi ca pe niste extensii (sufixe , etichete) care provin din modulele logice si care se adauga in Registrul Jurnal atunci cand se inregistreaza nota contabila. Un exemplu de dimensiune contabila este centrul de cost/profit sau proiect, dar Q5 ERP permite stabilirea unei suite de alte dimensiuni contabile predefinite: comenzile, clientii, furnizorii, angajatii, locatiile, etc. 

Pe langa elementele predefinite, se poate adauga ca dimensiune contabila orice criteriu dupa care veti dori sa filtrati inregistrarile contabile. 

Sabloane note contabile

In Q5 ERP, orice inregistrare contabila poate fi salvata ca sablon, putand fi reutilizata ulterior. 

Cash flow, profit si pierdere si alte raportari financiare

Rapoartele financiare standard din sistemul integrat Q5 ERP ofera o imagine de ansamblu a situatiei financiare din organizatie. Pe langa Cash Flow si Profit and Loss, exista o suita de alte informatii utile managementului companiei. Pe langa acestea exista o sectiune cu diferite statistici si un tablou de bord care ofera informatii despre anumiti indicatori financiari in timp real.

Declaratii fiscale

Exportati declaratiile 100, 101, 112, 205, 300, 390, 394 direct din Q5 ERP, in format XML. 

Toate declaratiile sunt mentinute la zi, in conformitate cu legislatia fiscala.

Declaratiile vamale de import ( DVI ) sunt de asemenea prezente in sistem.

Functionalitati

 • Plan conturi complet editabil , Jurnale multiple
 • Dimensiuni contabile (centru de cost , angajat, client, comandă , proiect, etc)
 • Note contabile automate, predefinite, pentru tranzacții de stoc (intrări, ieșiri, transferuri) și cele financiare (facturi furnizori și clienți, încasări , plăți, amortizări, salarii), cu previzualizare și posibilitate modificare
 • Note contabile manuale cu posibilitatea salvării de șabloane
 • Imobilizări : amortizare liniară, degresivă, accelerată. Calcul automat în baza planului de amortizare. Fișa mijlocului fix.
 • Deconturi cheltuieli
 • Balanța de verificare și fișa de cont
 • Bugete multiple la nivel de conturi și dimensiuni contabile, preluarea bugetului din anul precedent
 • Raport P & L - profit si pierdere, Cash flow
 • Diferente automate curs valutar
 • Prelucrare automata a extraselor de cont prin importul fisierului in format tabelar.
 • Declaratii vamale de import
 • Declaratii fiscale : D300, D390, D394