Q5 ERP in activitatea de producție

Aflati necesarul de productie apeland o singura functie din sistemul integrat Q5 ERP.  Astfel vor fi centralizate toate produsele finite care se afla in componenta comenzilor de vanzare, sistemul urmand sa compare cantitatile rezultate cu stocurile existente. Diferentele presupun necesar de productie si acesta va fi transformat  in comenzi de productie printr-un singur click. 

In cazul materiilor prime, functia MRP cerceteaza existenta in stoc a componentelor . Daca exista articole cu stoc insuficient, sistemul va crea automat propuneri de cumparare pe aceste repere. De asemenea, comenzile care nu au acoperit in intregime necesarul de materii prime vor fi mutate intr-o zona de asteptare ( comenzi amanate ) . 

Prin legaturile cu modulele de stocuri și aprovizonare, functiile de planificare a productiei vor arata in permanenta ce materii prime sunt in curs de achizitie si care este data la care vor fi livrate de catre furnizori. 

In Q5 ERP, rețetarele sunt prezente sub forma comenzilor de productie șablon. Pornind de la un șablon, o comanda se poate multiplica , sau poate suporta modificări, putând fi salvata ca șablon la rândul ei. 

Sistemul de includere a semifabricatelor în comanda și setarea de comenzi predecesoare pot satisface  scenarii de producție mai complexe.