Noutati in Q5 ERP versiunea 5.4

de Mircea Dragota in Q5 ERP 1 decembrie 2019 0

 Versiunea 5.4  a sistemului integrat Q5 ERP aduce noi functionalitati in modulele de Management Proiecte, Management Productie, Facturi clienti , Bugete si Salarizare Management Proiecte

-  crearea de noi subproiecte pentru incadrarea costurilor si veniturilor suplimentare . Dupa introducerea activitatilor unui proiect, puteti crea un nou subproiect , urmand ca toate activitatile ce vor fi adaugate ulterior acestui moment , sa fie asociate acestui subproiect. In planul de facturare, toate liniile introduse, de asemenea, vor fi asociate acestui nou subproiect. In acest fel se va tine o evidenta exacta a costurilor suplimentare si a veniturilor corelate cu aceste costuri ( daca exista )


- salvarea automata si manuala a costurilor estimate din proiect. La schimbarea statusului proiectului din Oferta in Contract, sistemul va salva automat costurile estimate ale activitatilor din proiect. Puteti salva si manual aceste costuri , sistemul oferind un raport cu elvolutia costurilor pe proiect, in functie de stadiile la care au fost salvate aceste estimari 
Pentru analiza post calcul a fost creat raportul Marja Proiecte, care arata distinct, pe proiectul initial si pe subproiecte, marja estimata si marja realizata.

In plus, exista un editor de text integrat pentru realizarea documentelor proiectului cu text formatat si imagini .


Salarizare - Pontaje

Noua versiune Q5  aduce un pontaj centralizat pe cele trei zone din sistem in care exista manopera : Proiecte, Productie si ServicePontajul este disponibil atat angajatilor cat si validatorilor , acestia din urma aproband orele realizate efectiv.


Productie - Utilaje


In sectiunea Operatiuni din comanda de productie exista posibilitatea de a alege masinile folosite in activitatile de manopera , pentru locurile de munca cu operare manuala. In viitor, sistemul va permite inregistrarea timpilor de productie, stationare , motive de stationare, precum si disponibilitatea acestor utilaje.
Facturi clienti - Bonitate clienti


Fiecare client poate primi un status de bonitate : Rau platnic, Lichidare, Faliment, etc 

In cazul in care se emite o factura iar clientul are un status de bonitate negativ sau daca exista o limita de creditare setata respectivului client si aceasta este depasita, sistemul va permite doar doua variante : incasare imediata prin emiterea unei facturi cu chitanta  sau intocmirea unei facturi proformaNoua versiune Q5 aduce si alte  functionalitati, optimizari si corectii :

  • proforme furnizori
  • copiere bugete din anii precedenti
  • corectii facturi taxare inversa in D394 
Mircea Dragota

...

Despre autor

Mircea Dragota este membru al echipei de dezvoltatori Q5 ERP

Comentarii
Lasati un comentariu

Social Media